Nya e-tjänster för miljöärenden

Nu kan du som privatperson eller företagare göra vissa ärenden till miljöavdelningen digitalt. Det gäller bland annat installation av värmepump eller anmälan om enskilt avlopp. Med sex nya e-tjänster blir processen enklare.

Anmälningar om till exempel enskilt avlopp, utförandeintyg och installation av värmepump kan du som medborgare nu göra digitalt.

En enklare process

Du kan skicka in ärenden närsomhelst på dygnet. Förutom att e-tjänsterna förenklar för den som söker, kommer det också att göra hanteringen enklare för handläggarna, vilket ger en effektivisering av verksamheten.

Sedan tidigare kan kommunens företagare anmäla miljöfarlig verksamhet via e-tjänst. Nu läggs även registrering och ändring av livsmedelsverksamhet och anmälan om hälsoskyddsverksamhet till.

Fler e-tjänster på gång

Att kunna utföra ärenden digitalt efterfrågas allt mer i takt med att Eslövsbor och företagare blir allt mer digitala. Det ökar kraven på kommunens service som måste vara öppen, enkel och tillgänglig för alla.

Miljöavdelningen arbetar därför med att skapa nya e-tjänster och ersätta blanketter. Den som söker kan göra det oberoende av kontorstider och kan följa sina ärenden i systemet.

Mer om enskilt avlopp och länkar till e-tjänsterna

Mer info om hälsoskyddsverksamheter och länk till e-tjänst

Mer om livsmedelsverksamhet och länk till e-tjänst

Mer om värmepump och länk till e-tjänst för anmälan av värmepump med köldmedie

Följ och komplettera dina ärenden hos miljöavdelningen

Denna sida Nya e-tjänster för miljöärenden publicerades först på Eslövs kommun.