Nyhet från Eslöv's Kommun

Vallokalerna håller öppet till klockan 21 den 9 juni

  

I dag söndagen den 9 juni är det val till Europaparlamentet. I Eslövs kommun håller de 19 vallokalerna öppet till klockan 21 i kväll. Alla vallokalerna får under dagen besök av valnämndens ordförande Tony Hansson (S) och kommundirektör Eva Hallberg.

– Vi åker runt och besöker vallokalerna dels för att försäkra oss om att allt fungerar väl och sköts enligt alla regler och dels för att träffa valarbetarna, säger Tony Hansson.

Kommundirektör Eva Hallberg och valnämndens ordförande Tony Hansson besöker alla vallokaler på valdagen.

Jämn ström av väljare

På förmiddagen besökte de bland annat vallokalen i Stehag.

– Det är en jämn ström av väljare. Stämningen är lugn och trevlig och det är många som går hit tillsamman med hela familjen. Att åka ut så här till vallokalerna är ett sätt att uppmärksamma alla som jobbar med valet och gör en viktig insats, säger Eva Hallberg.

Frida Nilson är ordförande i Stehags valdistrikt.

–                    Jag har jobbat med val över 20 år i Eslövs kommun. I dag är det ungefär som vanligt en strid ström av väljare på morgonen, men ingen behöver vänta särskilt länge på sin tur, säger Frida Nilson.

Vallokalen i Stehag är en av 19 som håller öppet i Eslövs kommun den 9 juni.

Tack från valnämndens ordförande

När vallokalerna stänger klockan 21 ska alla röster räknas.

I Eslövs kommun finns ungefär 26 000 röstberättigade medborgare. Många av dem har valt att förtidsrösta.

– Jag vill tacka alla som har hjälpt till vid förtidsröstningen och på valdagen. Tack även till valkansliet i stadshuset som har ett stort ansvar för att allting fungerar som det ska. Tack vare allas insatser kan vi idag genomföra EU-valet på bästa sätt, säger Tony Hansson.

Läs mer om EU-valet den 9 juni 2024

Denna sida Vallokalerna håller öppet till klockan 21 den 9 juni publicerades först på Eslövs kommun.

 Nyheter – Eslövs kommun